Gode fiskevann

Det finnes gode fiskevann flere steder i Norge, og man trenger ikke alltid å dra så langt for å fiske. I Nordmarka er det gode fiskemuligheter, selv om konkurransen om fisken kan være stor enkelte steder. Da kan det være lurt å gå litt lenger vekk fra folk, eller kanskje dra til et annet sted i landet.

Norges største innsjøen og småvann

De store innsjøene, som Mjøsa, Femunden og Snåsavatnet, byr på gode fiskemuligheter, og i disse vannene blir det også fisket med garn. Kjente fiskevann i Nord-Norge er blant annet Skulsfjordvatnet, Storvannet, Sandsvatnet og Nonsvatnet. På Vestlandet finner man kjente vann som Hornindalsvatnet, Lovatnet, Jølstravatnet og Breimsvatnet. De norske nasjonalparkene byr også på gode fiskemuligheter, og samtidig får man herlige naturopplevelser.

Det finnes alltid en mulighet i nærheten

Gode fiskevann finnes faktisk over hele landet, så man må sjelden dra langt for å finne fiskemuligheter. Mange av de beste fiskevannene i Norge har ikke engang navn, for det er snakk om småvann langt fra folk. På Finnmarksvidda finner man for eksempel tusenvis av småvann med storfisk. Ofte har de lokale fiskerne sine favorittvann, og det er ikke alltid de er villige til å dele hemmeligheten sin med andre. Hemmelige fiskesteder blir ofte holdt hemmelige nettopp fordi det er mye fisk der.

Gunnar Keeling