Profiler innen sportsfiske

Kjente fiskere kan bli store stjerner, og noen ganger er også store stjerner store fiskere. Ernest Hemingway var, for eksempel, ikke bare en forfatter og journalist. Han var også en veldig dyktig sportsfisker, og drev blant annet med dypvannsfiske. Også forfatteren Zane Grey var en dyktig fisker.

B.A.S.S. – en organisasjon med lang fartstid og verdige medlemmer

Ray Scott grunnla B.A.S.S. i 1967, og selskapet har vokst seg til å bli den største fiskerorganisasjonen i verden. I dag har organisasjonen mer enn 600 000 medlemmer. Fiskeren Albert J. McClane er ikke bare en god fisker, han deler også kunnskapen sin med verden, gjennom bøker, og han har vært fiskeredaktør i bladet Field and Stream Magazine i mer enn 40 år.

Mange kjente navn å finne innen fiske

Andre kjente fiskere er Thomas M. Gifford, Curt Gowdy, Michael Lerner, Theodore Williams, Sir Garrick Agnew og John Wilson. Wilson ble kåret til den beste sportsfiskeren gjennom tidene av det britiske bladet Angling Times, og i 1986 startet han et eget TV-program som het Go Fishing. Showet hans inspirerte mange briter til å begynne med sportsfiske, og mange gir ham æren for at sportsfiske igjen har blitt populært i Storbritannia.Få norske fiskere kan måle seg med disse internasjonale stjernene, men også her i landet finnes det lokale og nasjonale fiskekjendiser.

Gunnar Keeling