Haier i Norge

Visste du at i norske farvann finnes det det rundt 20 forskjellige arter av hai. Den minste er på rundt en halv meter lang, mens den største kan være mer enn elleve meter lang og veie fire tonn.sharksDet å vite at det finnes et rikt utvalg av hai også langs norske kysten gjør fiskingen litt mer spennende i seg selv, men heldigvis, det har aldri blitt registrert et haiangrep i Norge noensinne. Hovedgrunnen til dette er at vi ennå ikke har den aller farligste i vårt farvann helt ennå, hvithaien, samt at våre haier, de er helt harmløse.

Brugde er den største

Brugde er den største haien i Norge, og det er også den nest største hai i verden. Dette er en ganske formidabel gigant, men også veldig sjelden å se. Den liker seg nemlig langt fra sjøen og ikke minst veldig dypt. Den er en truet art og beskyttet mot kommersielt fiske.

Håbrann

En av haiene som lever langs den norske kysten, er en liten versjon av den store hvithaien, en krympet klone kalt håbrann. Den er av samme familie makrellhaien og ser ut som en miniatyr utgave av den fryktede hvithaien. Selv om håbrann blitt betegnet som liten, blir den opptil tre meter lang og 300 kg tung.

Gunnar Keeling