Når ryggsmerter skaper store problemer

Mange nordmenn liker å fiske, enten det er i sjøen, i elva eller i vannet. Men hva gjør du hvis ryggen din setter en stopper for hobbyen din? Ryggsmerter er et vanlig problem som kan påvirke både din livskvalitet og ditt aktivitetsnivå. Det finnes mange mulige årsaker til ryggsmerter, for eksempel dårlig holdning, overbelastning, skade, slitasje eller betennelse.

Hva gjøre om du får ryggsmerter?

Hvis du har vondt i ryggen bør du ikke gi opp sportsfiske. Det er nemlig viktig å holde seg i bevegelse og unngå å sitte eller ligge stille for lenge. Fysisk aktivitet kan redusere smertene og bidra til at du blir raskere bra. Men du må kanskje tilpasse måten du fisker på, slik at du ikke forverrer ryggplagene dine.

Trening kan blant annet hjelpe mot ryggsmerter. Du kan blant annet lese denne artikkelen fra olympiatoppen. Det er ikke anbefalt å bruke for mye smertestillende, da dette ikke løser problemet langsiktig.

Når skaffe hjelp?

Hvis du sliter med ryggsmerter, kan du finne umiddelbar hjelp hos en profesjonell. En spesialist kan undersøke, diagnostisere og behandle dine ryggplager. Du kan også få råd om forebygging, trening og eventuelle livsstilsendringer som kan bedre din helse.

Hvis du har vondt i din rygg kan du søke hjelp hos en kiropraktor her.

Gunnar Keeling