Sportsfiske i Norge

Nordmenn er veldig glade i å bruke naturen, og sportsfiske er en fin måte å komme seg ut i naturen. Hvem som helst kan drive med sportsfiske. Det er flest menn som fisker, men kanskje flere kvinner også burde begynne. Sportsfiske kan skje både på fjellet og i skogen, og i nærområdet der man bor. Man trenger altså ikke å dra på langtur for å finne gode fiskevann eller elver. Det er mulig å fiske både i ferskvann og saltvann over hele Norge.

Dyr eller billig hobby – ditt valg

Sportsfiske kan være enten en rimelig og en kostbar hobby, alt etter hvor mye man velger å investere. Nybegynnere kan kjøpe forholdsvis rimelige startsett med alt som trengs for å komme i gang. De mer erfarne fiskerne investerer gjerne i flere fiskestenger, mange kroker, sluker og fluer, og massevis av ekstrautstyr. Men det fine med sportsfiske, er at man kan begynne i det små, og gradvis kjøpe inn mer utstyr.

Mange muligheter for fisk av ulike arter

Storlaksen er selve drømmefisken for mange, men det finnes mange arter man kan fiske etter. Ørret er veldig vanlig, og mange norske vann og elver har god ørretbestand. Hvilken art man kan fiske etter, varierer fra sted til sted. Dersom man vil ha tak i en spesiell type fisk, må man vite hvor fisken er, og hvilket agn den foretrekker. Dette er noe man kan lære av erfaring, eller man kan finne tips på nettet og i bøker. Mange lager egne fluer, slik at de kan tilpasse fluene etter lokale forhold og lokale fiskers smak og behag.